Tulkin/kääntäjän rekrytointi: Houkutteleva työpaikkailmoitus vetoaa hakijoihin. Panosta selkeyteen ja yksinkertaisuuteen. Lue kaikki vinkit.
Onko rekrytointi-ilmoitus mielessäsi, mutta et tiedä tarkalleen miten sellainen tehdään onnistuneesti. Lue nämä ohjeet ja onnistut. Ohjeet on tehty kielipalvelualan ammattilaisen rekrytointiin, mutta ne käyvät hyvänä yleisohjeena myös muihinkin rekrytointeihin.
Mikä on rekrytointi-ilmoituksen tärkein tavoite? Se on saada mahdollisimman monta potentiaalista hakijaa. Hakemusten määrä ei ratkaise, vaan hakemusten sopivuus juuri kyseiseen avoinna olevaan tehtävään on ratkaisevin tekijä. Työpaikkailmoittelua voi käyttää myös brändin rakentamisen välineenä, joka on eri asia. Siinä tavoitteena on mahdollisimman suuri näkyvyys ilmoittelun yhteydessä. Näissä ohjeissa keskitytään laadukkaiden hakijoiden houkuttelemiseen. Tee näillä ohjeilla hyvä työpaikkailmoitus!
1. Ilmoituskanavan valinta
Sopivien hakijoiden saamiseksi ilmoituksen julkaisukanavat ovat avainasemassa. Jos tavoitteenasi on rekrytoida insinööri, kannattaako silloin julkaista ilmoitus kokkilehdessä vai olisiko tehokkaampaa julkaista ilmoitus insinöörien omassa lehdessä?
Julkaisukanavia voi olla useita. Voit valita budjettisi mukaisesti jonkin suuremman rekrytointimedian ja sen lisäksi pienemmän, kohdennetun median, jossa alan ammattilaiset liikkuvat. Mikäli tavoitteenasi on rekrytoida kääntäjä tai tulkki, suosittelemme ilmoittamaan näillä sivuilla Baabeliassa. Meidän kautta tavoitat kielenkääntäjät ja tulkkauspalvelun ammattilaiset nopeasti ja kohdennetusti. Kauttamme tulevat silmäparit ovat kohdennettuja ja laadukkaita, ja näin myös saamasi hakemukset todennäköisesti enemmän sopivia avoinna olevaan tehtävääsi.
2. Työpaikkailmoituksen otsikko
Työpaikkailmoituksen sisällön tulee olla mahdollisimman selkeä, yksinkertainen ja tiivis. Huomion herättää otsikko! Sen kannattaa olla sellainen, joita ihmiset osaavat hakea. Jos tavoitteesi on rekrytoida venäjän kielen kääntäjä, kannattaa juuri sana ”venäjä” mainita jo otsikossa. Ympäripyöreä ilmoitus tyyliin ”etsimme kääntäjiä” ei kerro minkä kielen kääntäjää olet etsimässä ja näin ilmoitus voi mennä ohi venäjän kielen kääntäjiltä. Tavoita siis oikeanlainen kielenkääntäjä!
3. Kerro keskeisimmät työtehtävät
Työpaikkailmoitukseen on hyvä sisällyttää lyhyt esittely työnantajasta. Yleensä tällainen on heti työpaikkailmoituksen alussa. Lisäksi tärkeintä on tiivistetty tehtäväkuvaus, joka on helppo ja nopea lukea. Mitä hakijan tulee osata? Minkälaista työkokemusta toivot? Mitä enemmän luettelet tarkasti rajattuja vaatimuksia, sitä vähemmän saat hakemuksia. Ei siis kannata rajata työtehtävän kuvausta liian tiukaksi, vaan anna hakijalle myös mahdollisuus kehittymiseen.
Tehtävän kuvaus toimii mielenkiinnon herättäjänä toimintaan: hakemuksen jättämiseen. Mikäli potentiaalinen kandidaatti on todella kiinnostunut tehtävästä ja kaikki ei vielä selvinnyt kuvauksesta, hän kyllä ottaa tarvittaessa yhteyttä kyselläkseen lisätietoja tehtävästä.
4. Työpaikan sijainti
Työpaikan sijainti on asia, mikä rajaa hakijoita pois. Jos hakija asuu Rovaniemellä, mutta työ pitäisi suorittaa Helsingissä, yhtälö ei toimi. Covid19-pandemia on kuitenkin osoittanut, että monia työtehtäviä voi hoitaa etänä ilman ongelmia.
Esimerkiksi tulkkaukset ovat hoituneet etänä loistavasti jo ennen koronaa puhelimen ja videoyhteyden välityksellä. Tulkin ei tarvitse välttämättä mennä paikanpäälle tekemään tulkkausta. Tämä säästää matkustuskuluja, ennen kaikkea aikaa ja vaivaa. Tulkki ehtii tehdä päivän aikana monta tulkkaustuntia enemmän.
Kerro siis selkeästi, missä työtä tulisi suorittaa. Vaaditaanko läsnäoloa Helsingissä vai onko etätyö Rovaniemeltä hyvä ajatus?
5. Hakuohjeet
Kerro selkeästi, miten avoinna olevaan työpaikkaan haetaan ja milloin viimeistään pitäisi hakea. Lisäksi kerro mitä liitteitä toivot mukaan: CV ja hakemuskirje ovat yleisempiä toivottuja liitteitä. Anna lisäksi yhteystietosi, jos hakija haluaa tiedustella lisätietoja tehtävästä.
Onnistunutta rekrytointia!
-Toivoo Baabelia.fi